NIEUWS

 

 

Praathuisagenda

Klik op activiteiten voor alle claims en activiteiten

 

Koersbal

Foto.s van de koersbalmiddag op donderdag

 

Recepten van de gezamelijke maaltijd 25 maart

Thema "maak je favoriete gericht"

 

van Tol's Palacinka   ( 4 personen)
Joegoslavische flensjes, nagerecht)                               

Voor de Flensjes:
4 dl     melk
160 gr bloem
iets     zout
2x       ei + de dooiers van de vulling
boter om te bakken

Bak de flensjes zo dun mogelijk

Voor de vulling
40 gr  suiker
1        pakje vanille suiker
20 gr  boter
2/3      potje zure room
1        citroen, rasp de hele schil
4        eiwitten
1        dl slagroom

Bereiding vulling.
1.        suiker, vanillesuiker, zure room, citroensap + gesmolten boter goed door elkaar
roeren.
2.        eiwit stijfkloppen, door de zure roommassa scheppen. Doe hetzelfde met de
stijfgeslagen slagroom.*
3.        Flensjes bedekken en linker- en rechterkant naar elkaar toe vouwen.

NB
–         je kunt ook citroensap of kant en klare citroenrasp gebruiken.
–         de vulling heeft de neiging te gaan lopen: slagroom kloppen met “klop-klop” en/of de vulling even in de vriezer zetten, kan dat voorkomen.

 

Grand Marnier flensjes met marmelade en ijs

 

Bak de flensjes als boven.
Smeer het flensje in met marmelade
Bolletje ijs op één van de (denkbeeldige) kwarten
Vouw het flensje in vieren
Grand Marnier (of Cointreau) flamberen en erover gieten

 

 

Wout’s zoervleisj (4 personen)

3 uien
800 g  ribrunderlap
10  peperkorrels
4  kruidnagel
3  gedroogde laurierblaadjes
1  mespunt gemalen nootmuskaat
150 ml blanke azijn
350 ml kraanwater
4 el arachideolie
50 gontbijtkoek
2 el rinse appelstroop
1 el bruine suiker
2 el zilveruitjes
40 ml balsamicoazijn
1
Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels. Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat. Schenk er de blanke azijn en ca. 350 ml water bij (of zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
2
Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op. Verhit 2 el olie in een stoofpan en bak de helft van het vlees met de ui. Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Houd apart. Herhaal dit met de rest van het vlees. Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 1½ uur.
3
Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Meng de appelstroop, bruine suiker, zilveruitjes, ontbijtkoek en balsamicoazijn door het vlees. Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur gaar. Roer af en toe.
4
Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat balsamicoazijn, suiker, peper, zout of ontbijtkoek toe.
5
Verdeel, als je het zoervleisj met frites eet, deze over het bord. Schep het vlees erop en garneer met appelmoes en mayonaise.

 

Mary's salade

 

Gemengde salade met mandarijntjes en Parmezaanse kaas

15 personen

 

Wat heb je nodig

1 krop ijsbergsla en 300g veldsla, 125g. Parmezaanse kaasvlokken, 8 mandarijnen, 70g. geroosterde pijnboompitten of amandelschaafsel, 4el. Olijfolie, 2el frambozenazijn, 2tl mosterd, zout en peper.

 

Hoe maak je het

Dressing maken van olijfolie, frambozenazijn, mosterd, zout en peper. De ijsbergsla in heel dunne reepjes snijden en goed spoelen en droog slaan. Veldsla kan zo gebruikt worden. Mandarijnen pellen en de  partjes van elkaar halen. De pijnboompitten even roosteren. De sla, mandarijnen, kaas door elkaar mengen. Dressing erover en garneren met de pijnboompitten en wat achter gehouden mandarijn partjes. 

 

Grandcafé " Het Praathuis"

Beste Redemarkers,

Het Praathuis is om de week (de even weken) geopend voor een gezellige borrel.

De maanden juli en augustus is het grandcafé gesloten

Je bent welkom vanaf 17.00 uur tot ongeveer 19.00 uur

 

 

 

 

disclaimer